Groen, open, vrij

Boven alles is er in Bouverijen veel aandacht voor
de groene leefruimte. Centraal in het wijkplan staan bijvoorbeeld de realisatie van ecologische verbind- ingszones tussen de bestaande dorpsrand en het watergebied Waterakkers.

De wijk is gebouwd in twee zogenaamde carrés, die worden gescheiden door een brede wig van groen. Door het groen kijk je naar Waterakkers. De rijbaan is enkel daar waar het nodig is om te rijden.

Verwacht in Bouverijen geen doorgaande wegen, maar rustig rijdend bestemmingsverkeer. Rust en openheid voeren de boventoon.

Wonen in Bouverijen

Punt XII verrijst in de splinternieuwe woonwijk Bouverijen aan de westzijde van Teteringen, ten noordoosten van Breda. Teteringen is een voormalig kerkdorp dat voor het eerst vermeld werd in de late Middeleeuwen. Sinds 1997 maakt het dorp deel uit van de gemeente Breda.

De locatie is fantastisch. Vanuit huis fiets je in een Brabants kwartiertje naar de Grote Markt in Breda of naar hartje Oosterhout. In ongeveer drie kwartier ben je met de auto in Rotterdam, Eindhoven of Antwerpen.

Nieuwe voorzieningen

Er worden in Bouverijen circa 650 woningen gebouwd.
Hierbij horen natuurlijk comfortabele voorzieningen zoals een multifunctionele accommodatie met ruimte voor basisscholen, buitenschoolse opvang, een sociaal-maatschap- pelijke ruimte en een bibliotheek.

Bovendien wordt in Teteringen momenteel winkelcentrum de Scheperij gebouwd, ook van de hand van Pascal Grosfeld. Hiermee heb je de meeste belangrijke voorzieningen binnen handbereik.

Waterakkers is het watergebied dat de grens markeert tussen de nieuwe wijk Bouverijen in Teteringen en de stad Breda.

De brug die Bouverijen verbindt met de Bredase Waterdonken biedt je een prachtig en weids uitzicht

De Grote Markt is het kloppende hart van Breda en verbindt een groot aantal winkelstraten.